top of page

Coil ömrünü uzatma kılavuzu

Coillerin ne kadar dayanabileceğini ve kullanım ömürlerini uzatmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek için kılavuzumuzu okumaya devam edin.

Coillerin kullanım süresi ne kadar ?

Ortalama bir kullanımda yeni coillerin ortalama kabul edilen ömürleri 7 ila 10 gün arasındadır. Standart bir kullanıcı için kabul edilen ortalama kullanım süresidir. Ancak yeni coillerinizi aldığınızda düzgün bir şekilde takarsanız ve kullanım sırasında ve arasında iyi bakım prosedürleri uygularsanız bu süre uzatılabilir.


Coil ömrü, kullanıma, kullanıcıya, kullanım şekline ve süresine göre azalabilir ya da uzayabilir. Her kullanıcıda değişir bu. Sadece aşağıdaki adımları uygulamak kullanım süresini uzatacaktır.


Ayrıca bunları uygulamak zaman içinde size para kazandıracak (genel olarak yeni coillere daha az para harcayacağınız için) ve aslında her coilin kullanımı boyunca daha taze, daha arzu edilen bir lezzet sunacaktır.


Coil kullanım süresini uzatma kılavuzu


Ardışık çekimlerden uzak durun

Coil temel olarak tel ve pamuktan oluşur. Watt tuşuna bastığınızda tel ısınır ve pamuktaki likiti buharlaştırır. Ard arda çekimlerde coil içindeki pamuk yetersiz likit beslemesine maruz kalabilir. Kuru bir vuruşla pamuğu yakabilirsiniz. Bu da yanık tadı almanıza neden olacaktır.

Vuruşlar arasında biraz bekleyin. Coilinizin daha fazla buhar üretmeye hazır olmadan önce soğuması ve daha fazla e-sıvı emmesi gerekir. Çok hızlı ateş ediyorsanız, coillinizin farkında bile olmadan vuruşlar arasında kuru bırakıyor olabilirsiniz.


Hazne yarısına kadar boşaldığında tekrar likit eklemesi yapın

Likitin haznede ya da kartuşta tamamen bitmesini beklemeyin. Coillerin besleme kanallarından pamuğu görebilirsiniz. Haznedeki likit bu seviyenin altına düştüğünde coile likit beslemesi yapılamayacaktır. Bu da yine kuru bir vuruş ile coilinizi yakmanıza yol açacaktır. Deponuzu boş çalıştırmayın.



Watt düğmesine sadece nefes çekiyorken basın

Watt düğmesine bastığınızda anda tele ısı gönderilir. Eğer o esnada nefes çekmiyorsanız içeride hava sirkülasyonu olmayacaktır. Bu da pamuğun yanmasına yol açacaktır.





Taşıma esnasında cihazı kapatın

Çantanıza ya da cebinize cihazı koyduğunuzda mutlaka kapalı halde koyun. Böylece yanlışlıkla watt tuşuna basılmasını engellersiniz. Watt tuşu basılı kaldığı takdirde coiliniz yanacaktır. Ve içim esnasında yanık tadı alacaksınız.





Yeni coil taktığınızda bir süre bekleyin

Bunu artık herkesin bildiğini düşünüyoruz ama yeni kullanıcıların sık yaptığı bir hatadır. Likiti hazneye ekler eklemez pamuk tarafından emilmez. 10 dakika ila 30 dakika arasında bir süre beklemeniz gerekir. Yeni coillerde en az üç ila beş çekim sonrası coil performans vermeye başlar. Bu nedenle ilk birkaç çekimde tadı ve performansı tam alamazsınız.


Coilinizi önerilen Watt ayarlarında kullanın

Her coilin ohm değerine göre üreticisi tarafından önerilen watt değerleri vardır. Bu değerlerin üzerinde kullanmak coilinizin yanmasına sebebiyet verecektir. Aldığınız coilin kutusunda ya da coilin üzerinde önerilen watt ayarları yazmaktadır. Önerilen watt ayarlarında kullandığınızdan emin olun.



Cihazı kapatma püf noktası

Bir çok pod cihaz 5 kere ard arda basıldığında kapanır. Bunu elinizde boşa basarak yapmak yerine normal bir çekim yapıyormuş gibi nefes çekerken 5 kere basmayı deneyin. Böylece cihazı kapatırken coilinizi yakmamış olursunuz.


SALT likitlerde coil ömrü

Normal likitlerde Freebase nikotin mevcutken, SALT likitler nikotin tuzu kullanılır. Böylece mg oranı arttıkça nikotin tuzu miktarı da artmaktadır. Nikotin tuzu miktarı arttıkça coil ömrünü kısaltacaktır. Örneğin 50mg ile 12mg likit arasında gözle görülür bir coil ömrü farkı ortaya çıkar. İlk etapta tamamen sigaradan kurtulmak için yüksek mg seçmenizi öneririz ve bu oranı 3 hafta sonra kademe kademe düşürmenizi tavsiye ederiz.


Coiller ne zaman değiştirilmeli ?

Kullanımla birlikte yanık bir tat yaşamaya başladığınızda coilinizin değiştirme zamanının geldiğini fark edeceksiniz. Birinci sınıf bir buharlama deneyimi elde etmek için, coillerinizi değiştirmelisiniz.




Akma, sızma, sıçratma, fokurdama vb sorunların sebebi ve çözümü:

Sıçratma, akıtma, sızma ya da bazı müşteri deyimleriyle fokurdama gibi problemlerin tek nedeni; coil içindeki pamuğun bir nedenden dolayı fazla likit emmesidir. Bu tak çıkar yapılırken, çekim esnasındaki basınçtan ya da havaya içeri doğru üflerken gibi bir çok nedenden dolayı olabilir. Her cihazda ya da coilde uzmanlığa bakmaksızın bu tip problemlerin görülmesi gayet doğal ve normaldir. Normal şartlarda bu problem kullanıma devam edilmesi esnasında kendi kendine ortadan kaybolur. Ama hızlı bir çözümü aşağıdaki gibidir.


En hızlı çözümü, pamukta biriken fazla likiti buharlaştırmaktır. Hazne (Kartuş ya da Atomizer) içindeki likitin boşaltılmasıdır. Bu mümkün değilse, hazne boşalana kadar likit eklemeden normal kullanıma devam edilir.

Hazne boşalınca, pamuktaki fazla likit 3-5 çekim ile buharlaşacaktır. Eğer fazla çekim yapılırsa coili yakabilirsiniz. Dikkatli olun.

Hazne yarısına kadar likit ile doldurulur ve kullanıma devam edilir. Böylece problem ortadan kalktığı gözlemlenene kadar kullanıma devam edilir.

Her şey yolundaysa hazneyi istediğiniz seviyeye kadar likit doldurarak kullanabilirsiniz.


Manhattan Ekibi.

bottom of page